суббота, 16 февраля 2013 г.

Спортивний сезон розпочато...

Сьогодні  для прихильників настільного тенісу в районі - свято - відкриття сезону 2013 року.
Турнір названо відбірковим, оскільки за його результатами визначатиметься основний склад команди для представлення району в області.
На змагання з настільного тенісу до ДЮСШ прибуло 27 учасників різних вікових категорій з Добровеличківки, Помічної, Юр'ївки, Миколаївки та Любомирки, що зайвий раз беззаперечно підтверджує наростаючу популярність олімпійського виду спорту у нашому районі.


Перед учасниками змагань з привітальним словом виступила Орловська А.А. - головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту.
Головний суддя змагань Шинкарук М.Ф. ознайомив з системою проведення змагань, яка дозволяла розкритись або реваншуватись будь-кому з тенісистів, провівши не менше 6 зустрічей протягом змагального дня.
Першими розпочали дівчата, всі зустрічі яких проходили за коловою системою.

Перша ракетка турніру  Чередник Інна
наносить потужний удар справа
І вже тут проявились перші несподіванки: Літвіцька Аліна, яка на змаганнях серед школярів не потрапила до трійки призерів - реваншувалась, вигравши змагання у другої ракетки турніру - Ватагіної Людмили з рахунком 2:0. Ще пізніше Грязнова Аліна, яка дві останні зустрічі ніяк не могла виграти у Людмили, проявивши наполегливість у тренуваннях (на останніх заняттях гуртка  була хворою, що ставило під сумнів навіть участь  у змаганнях такого рівня) врешті-решт здобула вольову перемогу, перемігши з рахунком 2:1. А кульмінацією змагань стала зустріч між Аліною та першою ракеткою турніру - Чередник Інною, яка закінчилась з рахунком 2:1 на користь Аліни.
Призерами змагань серед дівчат через 2,5 години колових зустрічей  стали:
І місце - Грязнова Аліна  (учениця Юр'ївської ЗШ І-ІІ ступенів, гуртківець ЦДЮТ);
ІІ місце - Чередник Інна ( учениця Юр'ївської ЗШ І-ІІ ступенів, гуртківець ЦДЮТ);
ІІІ місце - Літвіцька Аліна (учениця Юр'ївської ЗШ І-ІІ ступенів, гуртківець ЦДЮТ).



Чоловіки були поділені на три підгрупи, в кожній з яких  зустрічі проходили за коловою системою. 

Холін Роман та Максименко Влад - розпочинають турнір (ІІ підгрупа)
Русєв Олександр - віце-чемпіон області серед школярів (справа)

Перші та другі місця кожної з трьох підгруп утворили фінальну шістку, де за коловою системою і було визначено переможця відбіркового турніру. А визначався він в очній зустрічі між тренером Шинкаруком М. Ф. та його учнем - Чкадуа Русланом, де цього разу перемогла молодість та добра техніка бувшого учня.
Після п'ятигодинного турніру визначились призери і серед чоловіків:
І місце - Чкадуа Руслан, с.Юр'ївка;



ІІ місце - Шинкарук Мирон, смт. Добровеличківка;
ІІІ місце - Русєв Олександр, с Миколаївка.



Всі призери нагороджені грамотами та медалями відділу освіти, молоді та спорту (начальник Силенко Л.В.). Вручення нагород провела головний спеціаліст відділу Орловська Анна, яка вболівала за хорошу гру разом зі своєю донькою - маленькою тенісисткою... 

Призери змагань в складі команди (3+2) будуть представляти наш район в Кіровограді 22-23 лютого. В склад команди ще до початку змагань за попередньою домовленістю увійшла КМС з настільного тенісу чемпіонка та неодноразовий призер області - Осипенко Тетяна. 

Велика подяка вболівальникам, які підтримували своїх улюбленців чи просто знайомих під час тенісних поєдинків.

Від дівчат с. Юр'ївки окрема подяка підприємцю Басистому Ю.В. за надану допомогу в організації поїздки.

Велика подяка також і директору ДЮСШ Стояну О.І. за надані для проведення змагань та тренувань  2 зали з ламінатним покриттям та хол з лінолевим покриттям. Їх чистота та акуратність  завжди радують учасників змагань. Але підлога інколи не справляється зі своєю задачею для ніг  тенісиста і підводить у вирішальних моментах зустрічей. Реальні варіанти вирішення цієї проблеми є і хочеться вірити, що в недалекому майбутньому вони будуть втілені в життя, а усі задіяні в цьому тільки виграють... 

Комментариев нет:

Отправить комментарий